Häfte om Varvet

Vi har haft en fundering ett tag på att skriva ihop ett litet häfte som vi kan skriva ut och dela ut till de som är medlemmar i varvshistoriska föreningen. Häftet ska beskriva historien om Sölvesborgs Varv och vi försöker hitta bilder som vi kan använda i häftet. Tanken är att det ska vara en rolig grej att ha kvar och visa upp för sina barnbarn så att historien lever vidare. Vi vet att det finns fler som tycker att denna historia är värd att bevara både i text och bild.

När vi satte igång med detta upptäckte vi dock att vår skrivare inte fungerade alls. Tekniska är vi inte här men till slut kom vi fram till att det var så att våra bläckpatroner tagit slut. Så efter mycket om och men hittade vi nya som passade till just vår skrivare. Så nu är vi åter igång och ska ta tag i att skriva ut och ordna fram några häften som vi hoppas kunna dela ut inom kort.

Det svåraste är att hitta bilder som vi får använda i vårt häfte. Har vi inga bilder blir det så tråkigt med bara en lång text. Historien finns att läsa även här men vi tycker det vore extra kul att ha något att dela ut och visa upp för andra. Det är ju en liten del som är med i varvshistoriska föreningen och därmed har ett genuint intresse för varvet. Vi tror dock att det finns många fler som skulle tycka det var intressant att få veta lite mer om historien.

Extra stort tack till flyttfabriken.se i som hjälpt oss flytta föremål av stora historiska värden för sjöfarten ifrån Stockholm till Sölvesborg.

Vi hoppas inom kort att kunna dela med oss av vårt lilla häfte. Till dess önskar vi er alla en bra dag.